Gå til innhold

Å slippe en drøm

Jeg har nylig gitt slipp på en drøm som har vært enormt viktig for meg – lenge. Det er sårt, og veien til den avgjørelsen har vært lang og smertefull. Men det er også en stor lettelse å endelig ha kommet dit at jeg ga slipp.

Det er ikke lett å tro på noe som ikke så mange andre tror på. Det er ikke lett å se at du hadde rett i det du trodde på – og innse at du allikevel ikke bør fortsette, selv om du kan. Det er vanskelig å gi seg mens leken er god, og la intuisjon overstyre logikk.

Det er ikke lett å føle seg usynlig og ubetydelig, og samtidig skulle opprettholde troen, moralen og optimismen. Det er ydmykende å møte hersketeknikker og arroganse. For å tåle det skal man ha en usvikelig tro. Er troen sterk nok, er motgang og hindre å regne som rusk man kan knipse bort.

Men når den ukuelige troen svikter, kan man bli fullstendig spist opp av slike ting. Det går utover humør, stolthet, selvtillit og etterhvert også helsen. Da er det på tide å gjøre noe annet. For man velger selv om man vil la seg spise av det eller ikke.

Selve beslutningen er sjelden vanskelig. Men gjennomføringen av den og reisen for å komme dit kan være brutal. For meg er den det. For når tar man egentlig den avgjørelsen? Når går man fra en tanke til å gjennomføre det? Hvordan vet man at den er riktig? Og når den beslutningen drar med seg andre enn deg selv, hva gjør du da? Hvor lenge venter du?

Jeg har selvfølgelig ingen gode svar på det. Hadde jeg hatt det hadde ikke mine egne prosesser vært så langvarige og kaotiske. Men når det over lang tid koster langt mer krefter enn det gir, er drømmen definitivt ikke lenger en god drøm. Og hvis du ikke har det godt med situasjonen er det stor sannsynlighet for at de rundt deg heller ikke har det så fint. Det er tid for å mobilisere noen superkrefter og ta et valg.

Å bli stående i veikrysset uten å velge en vei skaper en propp hvor ingen kommer videre. Å stikke hodet i sanden og håpe at det går over, gjør det bare verre. Å ta et valg og begynne å gå setter i gang bevegelse uansett hva som måtte skje videre. Det er alltid å foretrekke fremfor å bli stående i limbo.

Det er vondt å gi slipp på en drøm. Det er en slags sorg. Og det er lett å føle seg dum over at det ikke ble som man hadde trodd. Men jeg er veldig glad for alt som var, og sånn som det ble. Det ble så fint allikevel.

140425 Å slippe en drøm

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: