Gå til innhold

Opportunities knock often…

…but sometimes softly.

I snart 10 år har jeg gått med en idé i hodet. En idé som ikke har villet slippe taket, men som heller ikke har vært sterk nok til å få meg til å gjøre noe med den. Men allikevel – den har ligget der, vaket og ventet. Tydeligere og svakere, og noen ganger helt glemt til den plutselig har begynt å presse seg på for alvor. Og hva er grunnen til at denne, etter min mening, veldig gode idéen ikke har blitt noe av? Nettopp det at den bare har vært en god idé, men foreløpig uten innhold. Jeg har ikke forstått hvordan jeg skal ta den videre. Inspirasjonen har ikke vært der. Før jeg helt tilfeldig – eller kanskje ikke – nevner idéen for min 12 årige sønn Jacob, som begynner å spinne av gårde og vips! så er vi igang med å finne innholdet. Rett der – foran nesen min hele tiden, er han som skulle hjelpe meg å materialisere idéen min.

Og det er det jeg har lyst til å skrive om i dag – hvordan de største mulighetene gjerne ligger rett foran oss. Og der vi kanskje ikke kunne fantasere om at de lå. Eller allerede i oss – bare å trykke på den rette knappen, lese den setningen som setter i gang fantasien eller høre akkurat den sangen som inspirerer. Gjør livet veldig spennende dette – å tenke på at rundt hvert hjørne og i de du treffer hver dag, eller helt plutselig, ligger det mye deilig potensiale og bare venter. Man kan gjerne reise jorden rundt, men det er slettes ikke nødvendig. Mulighetene er egentlig overalt.

Hver dag blir vi presentert for et stort antall muligheter. Og de forsvinner uten at vi en gang har lagt merke til dem. Vi går glipp av dem fordi vi er så busy med å gjøre andre ”viktige” ting. Jeg er sikker på at grunnen til at min idé plutselig falt på plass var at jeg tilfeldigvis hadde tid til den. Jeg hadde noen minutter hvor jeg ventet på noen, og min første innskytelse var selvsagt å ta frem telefonen, sjekke mailen, kanskje også facebook, surfe litt. Men så orket jeg ikke allikevel og jeg ble sittende å se tomt ut i luften i stedet. Da kom den med full pondus, idéen. Og fra å være en innskytelse fikk den en ramme og en retning som gjorde at jeg kunne sette ord på den og begynne å gjøre noe med den.

Så hva skal vi gjøre da for å begynne å legge merke til alle disse mulighetene. Et par ting synes jeg kan være hjelpsomt:

o   Interesse og nysgjerrighet. Være litt ”barnslig”. Drømme og sose litt. Lete etter input og informasjon. Vise interesse for sidepersonen køen, stille noen spørsmål el gi et kompliment, tulle om noe som skjer. Ofte blir det med det, men ofte setter det i gang noe, en samtale eller idé, som åpner opp for nye muligheter.

o   Tid. Roe ned tempoet litt. Glemme planer og regler og se hva som skjer. Noe av det beste som har skjedd meg det siste året er at jeg av fysiske årsaker ble tvunget til å drastisk redusere aktiviteten på alle fronter, og omjustere planene mine. Både fryktelig frustrerende og ganske skremmende – til jeg oppdaget alle godsakene som dukket opp som jeg ikke hadde hatt tid eller energi til å oppdage før.

o   Være åpen for sammenhenger. Overraskende mange ting henger sammen, eller kan settes sammen. Noen av de beste muligheten oppstår på de mest uventede steder, og til de mest usannsynlige tider. En skikkelig god mulighet er aldri den jeg planlegger.

o   Se innafor. Ofte ligger de beste mulighetene i dvale i deg i form av et glemt eller ubenyttet talent. Vi vet ofte ikke at en evne vi har er en mulighet. Legg merke til hva du liker å gjøre. Hva som synes helt selvfølgelig for deg og som ingen overraskende nok gjør noe med.  Sett i gang! Det som synes opplagt for deg er nødvendigvis ikke opplagt for andre, men kanskje rett og slett din helt unike idé.

 

Hva eller hvem i din nære omgivelser kan forløse den neste ”store muligheten” for deg?

Hva mener du trenger å gjøres noe med? Hvor er behovet som trenger å fylles, men som ingen gjør noe med?

Hva opprører, engasjerer, frustrerer eller inspirerer deg?

Vær åpen for muligheter overalt.

 

Og Jacobs og mitt prosjekt? En barnebok – det blir magisk…

kreativitet

3 svar »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: